Hammarbacken 7

20 RUM  

455 kvm + 90 kvm 

Nybyggd villa, totalt 545 kvm med vattenutsikt över Edsviken

En klassisk, tidlös och karaktärsfull och spektakulär villa om totalt 545 kvadratmeter fördelad på två plan och källarvåning. Fastigheten är belägen på ett högt läge med perfekt solläge i syd/väst med utsikt över Edsvikens vatten, vilket gör platsen till ett av Noras mest eftertraktade. År 2018 utfördes gedigna om- och tillbyggnationer i klassiska och tidlösa materialval. Väldisponerade sällskapsytor i samtliga våningsplan, öppen planlösning, rymliga sovrum, relaxavdelning, dubbelgarage i anslutning till huset och insynsskyddade uteplatser i flera väderstreck. Grönskande tomt med genomgående vacker trädgårdsdesign och genomtänkta detaljer. Fastigheten är belägen på ett mycket attraktivt villaområde med närheten till Edsvikens vatten, fantastiskt natur- och havsmiljöer, nominerade skolor och ett längre stenkast från Danderyds golfklubb.

Interiört
På första plan välkomnas man av en rymlig hall med stor plats för avhängning och möjlighet till olika alternativ för möblering. I anslutning till hallen finns ett kontor/sovrum, smakfullt inredd gästtoalett samt groventré med direkt anslutning till dubbelgaraget. Intill hallen finns även en relaxavdelning (under konstruktion med gjuten pool under) som skall inredas i spa-bad (alternativt inomhuspool), bastu samt badrum.

Platsbyggd köksinredning i herrgårdsstil inredd i klassisk stil med vita köksluckor, försedd i vitvaror av märket Miele, dubbla vaskar, vitvaror och ungnar samt kökstillbehör i polerad mässing. Öppen planlösning mot den gedigna matsalen och sällskapsrummet, här möts man av stora fönsterpartier som omringar de stora sällskapsytorna och skapar ett ljuvligt ljusinsläpp. Via matsalen och sällskapsrummet finns två pardörrar som leder ut till den stenlagda terrasseringen i perfekt sydväst läge, här möts man av den välskötta och inbäddade trädgården. Genomgående vacker fiskbensparkett och bröstpanel på första plan.

På övre plan möts man av en gedigen trapphall med en ovanligt bra takhöjd om nästan tre meter. Två allrum varav det större allrummet inredd med stora fönsterpartier samt pardörrar som leder ut till privat balkong. På övre plan finns totalt sju sovrum varv ett master bedroom. Via master bedroom har man direkt utgång till privat balkong, här möts man av en slående utsikt över Edsvikens vatten. Till master bedroom hör ett eget badrum och rymlig klädkammare, från trapphallen når man ytterligare två badrum.

Invid köket finns en trappa som leder ned till källarvåningen här möts man av en hall med separat ingång, ett sovrum, badrum, tvättstuga och goda förvaringsutrymmen. De väldisponerade ytorna tillsammans med suterrängvåningen utgör sammantaget ett fantastiskt hem för den stora familjen.

Exteriört
Exteriört möts man av en asfalterad infart med plats för flera bilar och ett dubbelgarage med el styrd port. Man har nyligen installerat hållbart producerade solpaneler inklusive solcellsbatteri. Trädgården är omsorgsfullt omhändertagen och välplanerad med hjälp av en trädgårdsarkitekt. Vackert buskage runt fastigheten ger en privat inramad känsla, den stora gräsmattan skapar en perfekt plats för barnen att leka på.

FAKTA

Adress: Hammarbacken 7
Antal rum: 20 rum varav 11 sovrum
Boarea: 455 kvm + 90 kvm (biarea)
Tomtarea: 1323 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 20

Antal sovrum: 11

Boarea + Biarea: 455

  + 90 kvm

BYGGNAD

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare

Byggnadsår: 1956/2018  

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat tis 20 december 2016.  

Byggnadssätt:

Grundläggning: Källare med betongplatta

Grundmur: Betonghålsten

Stomme: Lättbetong

Fasad: Puts

Fönster: 3-glas

Bjälklag: Trä/Kerto

Tak: Bandtäckt plåt

Renoveringar

Ursprungsbyggnadens grundläggning: Betongplatta på berggrund och cementhålsten

Tillbyggnadens grundläggning: hel kantförstyvad platta

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 85 976 kr/år

Driftskostnad varav

Uppvärmning: 30 000 kr

El: 15 000 kr

V/A: 16 476 kr

Sotning: 1500 kr

Renhållning: 3 000 kr

Försäkring: 20 000 kr

Beräknat på 6 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 7 732 000 kr

Tomtarea: 1323 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: FTX

DOKUMENT
Stäng fullständig beskrivning

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner | Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg
REG. REAL ESTATE AGENT
Anne-Louise Lindberg

INTRESSEANMÄLAN:

Hammarbacken 7

Vill du få tillgång till våra fastigheter underhand?

Vi har specialiserat oss på att förmedla fastigheter underhand i Stockholm, helt utanför den publika marknaden.