Djursholm

Henrik Palmes allé 9

10 RUM  

324 kvm + 87 kvm 

Stor privat Djursholmsvilla i högt läge anno 1896 ett stenkast från vattnet och Djursholms torg.

Ett sällsynt tillfälle att förvärva en sekelskiftsfastighet i skyddat läge några hundra meter från vattnet och Djursholms torg. I denna anrika fastighet högt belägen får man det bästa av två världar. Fastigheten har stor potential att skräddarsys efter egna önskemål med stora ytor och möjligheter att tillbyggas. Byggnaden har stora sällskapsytor och karaktäristiska öppna spisar, stora fönster med spröjs och originaldetaljer av typiskt sekelskifte. Fastigheten kan nyttjas såsom den gör idag som två privatbostäder eller byggas om till en stor pampig villa för den stora familjen. För att se alternativa inspirationsritningar klicka nedan på "Läs hela beskrivningen".

Fastigheten används idag som två bostäder, varje separat plan har stora kökslösningar och stora vardagsrum, samt flertalet sovrum. Du kommer upp till fastigheten via infarten med fem parkeringsplatser. Ytterligare en bit upp finner du flertalet parkeringsplatser som gränsar till tvåbilsgaraget. Det finns två separata entréer som kan nyttjas som huvudentré eller groventré. Vid huvudentrén välkomnas du av ett trapphus med högt i tak som nuvarande ägare separerat från nedre plan genom att bygga upp en vägg. Första planet disponeras idag med en mindre entréhall som nås via husets skyddade baksida. Från hallen når du nedervåningens kök och stora rymliga sällskapsytor med vackra tidstypiska detaljer. Från vardagsrummet kommer du till första våningsplanets master bedroom och vidare till ett allrum som används som dressing room med öppen spis. Från köket kommer du till det andra sovrummet med tillhörande helkaklat badrum. Det är möjligt att cirkulera i hela våningsplanet, från hallen vidare till vardagsrummet, köket, allrummet och två sovrum. Utanför entrén hittar du en stor separat uteplats som ligger lummigt på husets baksida. Våningsplanet har ett väldigt charmigt fiskbensparkettgolv som känns igen i nästan alla rum. Fastigheten är generellt moderniserad med praktiska lösningar och med en blandning av bibehållen takstuckatur, hög takhöjd och de oerhört karaktäristiska burspråken med vackra fönsterspröjs. Ljusinsläppet i huset är fantastiskt med stora fönsterlösningar från alla håll. Känslan är varm och den äldre gedigna karaktären personifieras med bevarade detaljer från sekelskiftet. Från allrummet finns även en trevlig liten balkong med förmiddagssol.

Vid huvudentrén välkomnas man av en stor terrass med underbar utsikt över den grönskande tomten. Terrassen ämnar sig väl för umgänge, grill och rekreation. Från hallen och sedan via den inre trappen når du övervåningen. Här är fastighetens andra väldisponerade familjebostad på ett helt eget våningsplan. Trappan leder upp till ett allrum med härliga ytor som kan disponeras som kontor, extra mindre vardagsrum, bibliotek eller lounge. I detta rum leds man i ena änden in till ett sovrum och i andra änden till en korridor. Från korridoren når man vardagsrummet med fina takstuckaturer, våningens andra sovrum, stort badrum och längst in till ett socialt kök med stor matsalsdel. Väl inne i köket och matsalsdelen finns stora umgängesytor som kan disponeras på mängder av sätt. Även här går det att cirkulera hela våningsplanet. Allt är sammanhängande och från vardagsrummet når du också en trevlig balkong med vacker utsikt. Våningsplanet har generellt stora umgängesytor och kan enkelt byggas om för att addera fler sovrum.

Källaren har precis som övriga delar av fastigheten stor potential. Detta plan används idag endast som förråd men här finns möjlighet att skapa en egen oas av SPA, inomhuspool, bastu och eget gym. Fastigheten med dess stora tomtområde och höga läge har även en bra placering för att flytta garaget, anlägga högre häckar, bygga pool och skapa en utomhusdel som ger allt som man kan drömma om. Fastigheten kan antingen användas precis i nuvarande skick alternativt som generationsboende eller för den större familjen. På Henrik Palmes Allé 9 hittar du ett drömboende utöver det vanliga på Djursholms mest centrala läge.

Renoveringar

År 2004
- Badrum övre plan, utförd av entreprenör

År 2007
- Badrum på entréplan, utförd av entreprenör

År 2019
- Byggnation av kök, utförd av entreprenör

År 2021
- Fasad- och fönsterrenovering, sämre panel utbytt och fasad målas om, utförd av entreprenör
- Fönster skrapas och målas om, utförd av entreprenör
- Takrenovering med ny plåt, underlagspapp samt nya vindskivor monteras, utförd av entreprenör

FAKTA

Adress: Henrik Palmes allé 9
Antal rum: 10 rum varav 4 sovrum-10
Boarea: 324 kvm + 87 kvm (biarea)
Tomtarea: 2102 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 10

Antal sovrum: 4-10

Boarea + Biarea: 324

  + 87 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Odinslund 14

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare

Byggnadsår: 1909  

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat lör 9 april 2022.  

Energiklass E

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta på mark

Grundmur: Natursten

Stomme: Trä

Fasad: Trä

Fönster: 2-glas

Bjälklag: Trä

Tak: Plåt

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 98 252 kr/år

Driftskostnad varav

El: 60 000 kr

V/A: 12 000 kr

Renhållning: 6 000 kr

Försäkring: 20 252 kr

Beräknat på 8 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 14 800 000 kr

Tomtarea: 2102 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

OMRÅDE

Flera skolor i närheten såsom Vasaskolan (0-6), den efterfrågande Samskolan (7-9), Danderyds Gymnasium och Viktor Rydbergs Gymnasium. Gångavstånd till Djursholms Torg med trevligt utbud av restauranger och butiker.

DOKUMENT
Stäng fullständig beskrivning

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner | Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg
REG. REAL ESTATE AGENT
Anne-Louise Lindberg

INTRESSEANMÄLAN:

Henrik Palmes allé 9

Vill du få tillgång till våra fastigheter underhand?

Vi har specialiserat oss på att förmedla fastigheter underhand i Stockholm, helt utanför den publika marknaden.