Karlsviksvägen 52

4 RUM  

30 kvm + 15 kvm 

Unik sjötomtsfastighet i sydvästläge med beviljat bygglov och strandskyddsdispens

I Norrtäljes skärgård, närmare bestämt på Väddö, finns möjlighet att förvärva en unik sjötomtsfastighet i sydvästläge.
Fastigheten ligger utanför planlagt område, med generös byggrätt för nybyggnation ca 20 meter från strandkanten med pool däremellan. Här erbjuds en blank canvas att skapa sitt egna drömhus med privat sandstrand och den norra skärgården som närmsta granne.

Bygglov och strandskyddsdispens finns beviljat för nybyggnation av fritidshus i klassisk stil. En grosshandlarvilla med tidstypisk punchveranda, kakelugnar och eldstäder med en generös takhöjd om 3.20m på bottenvåningen och 2.80m på övervåningen. Rymlig planlösning med pardörrar som öppnar upp mellan flera stora sällskapsrum och matsal i fil. Bygglovet innefattar nybyggnation av ett hus i två våningar med ca 15m x 9m i bottenplatta samt gästhus om 30 kvm, som idag finns uppfört på fastigheten och är i stort sätt färdigställt. Gästhuset, med sovrum, badrum och sovloft/vardagsrumsloft, är ritat som en fristående flygel för att passa in med huvudbyggnaden. Bygglov finns även för en trivsam pergola. Fastigheten ligger mycket lugnt på en liten samfälld väg och gränsar endast till en bebodd granne, vilket ger ett mycket privat läge. Fastigheten nås med både bil- och båtväg samt är belägen med promenadavstånd till närmsta busshållplats som erbjuder förbindelser till Tekniska Högskolan, Stockholm.

Med vacker utsikt över vattnet och den egna bryggan har ni möjlighet att skapa ett boende med eftertraktat läge i Roslagens skärgård, en pärla som inrymmer plats för släkt och vänner.

Förarbetet att påbörja byggnation av huvudbyggnad är utförd enligt följande:
Beviljat bygglov bygger på arkitekt- och konstruktionsritningar. Startbesked finns och utstakning är gjord.
Egen borrad brunn för dricksvatten med god tillgång på vatten, protokoll finns. Eget godkänt avlopp och septitank på 3000L.
Utförd geologisk undersökning av mark som underlag till konstruktionsritningar. Förberett markarbete samt grävt ut drygt 1 meter djupt och fyllt på med bergskross. Tomten är röjd och iordningställd för maximal tillgång till byggplatsen. Förberett eldragning och avloppsrör.
Fiber finns förberett på tomten med rördragning som kan användas att dra in fiber till huset. Fastigheten är således redo för bebyggelse och de stora markförberedelserna har gjorts.

Bygglov, avstyckningshandlingar, arkitektritningar, översiktskarta för granne, startbesked m.fl. finns att tillgå. En klassisk timmrad sekelskiftesvilla, från 1909, finns att flyttas till platsen som kan köpas till vid affär. Välkommen att genomföra ett unikt förvärv som sällan erbjuds.

FAKTA

Adress: Karlsviksvägen 52
Antal rum: 4 rum varav 2 sovrum-3
Boarea: 30 kvm + 15 kvm (biarea)
Tomtarea: 2000 kvm
Stäng fullständig beskrivning

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner | Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg
Nybyggnadskarta
Nybyggnadskarta
Markplanering
Markplanering
Fasader och tomtgräns
Fasader och tomtgräns
Planlösning
Planlösning

INTRESSEANMÄLAN:

Karlsviksvägen 52

Vill du få tillgång till våra fastigheter underhand?

Vi har specialiserat oss på att förmedla fastigheter underhand i Stockholm, helt utanför den publika marknaden.