Lahäll

Älgstigen 7

4 995 000 kr  

SÅLD

Slutpris: 5 960 000 kr

Plan hörntomt belägen i ljuvliga Lahäll!

***Avstyckning pågår***
Nu ges möjligheten att förvärva en plan trädgårdtomt om cirka 800 kvm mitt i villaidyllen Lahäll. Hörntomten är belägen i ett lugnt och trivsamt område med två återvändsgator. Med ett insynsskyddat läge bland äppelträd, blommor och buskar har du möjlighet att skapa din drömbostad. Fastigheten är belägen i ett barnvänligt kvarter med närheten till Altorpsskogen som ger utmärkta förutsättningar för aktiviteter såsom promenader, joggingturer, mountainbike och ridning. Här bor man även i närheten till Värtans vatten med båthamn, badplats, strandpromenad samt Djursholms golfklubb. Från fastigheten är det gångavstånd till goda kommunikationer. På bara några minuters når man Lahäll station och Roslagsbanan som tar dig till Stockholm Östra på endast 16 minuter. Några minuter från fastigheten når man Lahällsviadukten som med buss tar dig till Mörby Centrum. På endast 10 minuters bilavstånd når man Roslagstull, med elcykel tar det endast 25 minuter. I närområdet finns även barnomsorg, matbutik och restauranger.

Den nya detaljplanen medger en generös byggrätt om 20% av fastighetsytan med en maximal byggnadsarea om 160 kvm för huvudbyggnaden. Huvudbyggnaden får uppföras i två plan med en maximal byggnadshöjd om 7 meter. Huvudbyggnaden får ej placeras närmare än 4 meter från tomtgräns.

Komplementbyggnad (garage, carport) får uppföras i en våning, med en byggnadshöjd om 4 meter och får ej placeras närmare än 1 meter från tomtgräns. Den sammanlagda byggnadsarean av komplementbyggnader får maximalt uppgå till 50 kvm.

Efter uppförandet av huvudbyggnaden har man även möjlighet att uppföra friggebod, attefallshus, skärmtak eller en bygglovsfri tillbyggnad om 15 kvm. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från kommunal fastighetsavgift i 15 år. Huset på stamfastigheten Lahäll 17:12 skall rivas och nytt hus skall placeras österut, det vill säga längre från tomtgränsen till den avstyckade tomten. Kostnad för en ny servis för vatten- och spillvatten tillkommer, den preliminära kostnaden enligt VA-taxa 2020 är 125 000 kr. I bifogad dokumentation finns detaljplan, karta och planbestämmelser.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

FAKTA

Utgångspris: 4 995 000 kr
Slutpris: 5 960 000 kr
Adress: Älgstigen 7
Antal rum: sovrum
Tomtarea: 800 kvm
BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Lahäll 17:11

ALLMÄNT OM TOMTEN

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 6 308 000 kr

Tomtarea: 800 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Del av fastighet Lahäll 17:12 (avstyckning pågår)

Visa fullständig beskrivning
Reg. Fastighetsmäklare
Linda Bremberg
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Älgstigen 7