Näsby Park

Falkvägen 28

6 RUM  

7 495 000 kr  

162 kvm + 73 kvm 

SÅLD

Slutpris: 10 300 000 kr

Villa med potential i ljuvliga Näsbypark!

Klassisk familjevilla inbäddad i underbar grönska belägen i ljuvliga Näsbypark. Med ett insynsskyddat läge bland blommor och buskar är denna familjevillan belägen i ett lugnt och trivsamt område. Den generös tomten om 1516 kvm omges av en vacker variation mellan berghäll och växtlighet, i direkt anslutning till husets baksida finns ett idylliskt natur- och skogsområde. Huset är i renoveringsbehov men har en stor potential för den som önskar sätta sin prägel på huset. Med en detaljplan som medger en generös byggrätt om 10% av fastighetsytan har man möjlighet att bygga ut huset och skapa sin drömbostad. Huvudbyggnaden får uppföras i två plan med en maximal byggnadshöjd om 7 meter. För mer info, se bifogat dokument om detaljplan.

År 1940 uppfördes en sommarstuga på fastigheten. När den nuvarande ägaren förvärvade fastigheten år 1960 lät man bygga ut huset för att skapa den nuvarande familjevillan.

Nedre plan bjuder på en rymlig hall, gott om förvaringsutrymmen, hobbyrum, tvättstuga, pannrum, gästtoalett och garage. Övre plan karaktäriseras av öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Charmig inmurad eldstad samt stora fönster i olika väderstreck som skapar ett fint ljusinsläpp med utsikt ut över takåsar och trädtoppar. Från vardagsrummet har man direkt utgång till husets väl tilltagna uteplats i soligt läge. På övre plan finns även fyra rymliga sovrum, klädkammare och badrum inredd med ett badkar. Från ett av sovrummen har man direkt utgång till balkongen med utsikt mot husets framsida. På fastigheten finns det förvaring i form av friggebod och uppfart med plats för flera bilar.

Fastigheten är belägen i ljuvliga Näsby Park, utmärkande för området är dess havsnära miljö och idylliska natur. Kustlinjen utgör fantastiska sandstränder med badbryggor, promenadstråk och båtplatser. Det stora urvalet av barnomsorg och skolor gör Näsbypark till ett väldigt eftertraktat område för många barnfamiljer. Från fastigheten är det gångavstånd till goda kommunikationer, matbutiker, restauranger och andra serviceenheter.

Kontakta mäklaren för visning!

FAKTA

Utgångspris: 7 495 000 kr
Slutpris: 10 300 000 kr
Adress: Falkvägen 28
Antal rum: 6 rum varav 4 sovrum
Boarea: 162 kvm + 73 kvm (biarea)
Tomtarea: 1516 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 6

Antal sovrum: 4

Boarea + Biarea: 162

  + 73 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Näsbypark 65:1

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängvåning

Byggnadsår: 1940  

Ombyggt 1960

Uppvärmning: Oljepanna och elpatron

Energideklaration: Utfärdat tor 13 augusti 2020.  

Energiklass F

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta på mark

Stomme: Betonghålsten i suterräng och trästomme på entrepl

Fasad: Träpanel och puts

Fönster: 2-glas

Tak: Tegel

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 39 400 kr/år

Driftskostnad varav

Uppvärmning: 30 000 kr

V/A: 2 700 kr

Sotning: 300 kr

Renhållning: 1 500 kr

Försäkring: 4 500 kr

Övrigt: 400 kr

Kommentar: I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel
Posten övrigt: larmkostnad

Beräknat på 1 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 6 756 000 kr

Tomtarea: 1516 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Servitut: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 0160-0416/1986.2

ÖVRIGT

NÄSBY PARK - TÄBY

Välkomna till ljuvliga Näsby Park, en fantastisk del av Täby som ligger i kommunens sydöstra del med angränsning till Viggbyholm och Enebyberg i Danderyds kommun. Näsby Park anses vara ett av de mer exklusiva bostadsområdena i Täby, utmärkande för området är dess havsnära miljö och idylliska natur. Kustlinjen utgör fantastiska sandstränder med badbryggor, promenadstråk och båtplatser. Det stora urvalet av barnomsorg och skolor gör Näsby Park till ett väldigt eftertraktat område för många barnfamiljer.

Närservice
I Näsby Park Centrum finns ett gott utbud av butiker och andra servicenheter. På några minuters cykelavstånd finns Täby Centrum som är ett av Sveriges största shoppingcenter med över 245 butiker, restauranger och caféer. Centrumet betraktas vara förstklassigt med en mix av både svenska och internationella varumärken.

Kommunikation
Roslagsbanan har en av sina ändhållplatser i Näsby Park, med endast 20 minuters restid når man Stockholms Östra. Utöver det finns goda bussförbindelser till Mörby Centrum och Täby Centrum.

Barnomsorg och skolor
I närheten finns ett stort urval av bra förskolor och skolor med olika inriktningar. Förskolorna Näsbyhöjden, Näsbylunden och Slottets förskola är belägna i närheten av Näsby Park Centrum. Slottsparksskolan, Näsbyparksskolan och Norskolan är kommunala skolor upp till årskurs 9. I området finns även Spiraskolan och Internationella engelska skolan som är privata skolor.

Natur och fritid
Med ett par minuters promenadavstånd ligger Näsaängsbadet med en fantastisk sandstrand. Här har man tillgång till kiosk, tennisbana och alldeles intill badet finns den populära lekplatsen Näsa Ängsleken. Intill Stora Värtan finns Kråkudden för den som föredrar att bada från klippor, under vinterhalvåret är Stora Värtan mycket populär för skridskoåkarna. Önskar man bada i bassäng finner man Norskskogsbadet som är belägen i Centralparken. Norskskogsbadet har öppet under sommarmånaderna. För den golfintresserade når man Djursholms golfklubb med några minuters bilavstånd.

Visa fullständig beskrivning
Registrerad fastighetsmäklare
Elin Gyltefors

INTRESSEANMÄLAN:

Falkvägen 28