Lahäll

Gränsvägen 6

4 995 000 kr  

SÅLD

Slutpris: 5 100 000 kr

Hörntomt i högt och fritt läge!

***Avstyckning pågår***
Nu ges möjligheten att förvärva en hörntomt om cirka 800 kvm mitt i villaidyllen Lahäll. Insynskyddat läge som omges av en vacker variation mellan berghäll och växtlighet. Med ett högt och fritt läge är fastigheten belägen i ett barnvänligt kvarter med närheten till Altorpsskogen som ger utmärkta förutsättningar för aktiviteter såsom promenader, joggingturer, mountainbike och ridning. Här bor man även i närheten till Värtans vatten med båthamn, badplats, strandpromenad samt Djursholms golfklubb. Från fastigheten är det gångavstånd till goda kommunikationer. På bara några minuters når man Lahäll station och Roslagsbanan som tar dig till Stockholm Östra på endast 16 minuter. Några minuter från fastigheten når man Lahällsviadukten som med buss tar dig till Mörby Centrum. På endast 10 minuters bilavstånd når man Roslagstull, med elcykel tar det endast 25 minuter. I närområdet finns även barnomsorg, matbutik och restauranger.

Den nya detaljplanen medger en generös byggrätt om 20% av fastighetsytan med en maximal byggnadsarea om 160 kvm för huvudbyggnaden. Huvudbyggnaden får uppföras i två plan med en maximal byggnadshöjd om 7 meter. Huvudbyggnaden får ej placeras närmare än 4 meter från tomtgräns.

Komplementbyggnad (garage, carport) får uppföras i en våning, med en byggnadshöjd om 4 meter och får ej placeras närmare än 1 meter från tomtgräns. Den sammanlagda byggnadsarean av komplementbyggnader får maximalt uppgå till 50 kvm.

Efter uppförandet av huvudbyggnaden har man även möjlighet att uppföra friggebod, attefallshus, skärmtak eller en bygglovsfri tillbyggnad om 15 kvm. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från kommunal fastighetsavgift i 15 år. Kostnad för en ny servis för vatten- och spillvatten tillkommer, den preliminära kostnaden enligt VA-taxa 2020 är 133 011 kr. I bifogad dokumentation finns detaljplan, karta och planbestämmelser.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

FAKTA

Utgångspris: 4 995 000 kr
Slutpris: 5 100 000 kr
Adress: Gränsvägen 6
Antal rum: sovrum
Tomtarea: 802 kvm
BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Lahäll 14:24

ALLMÄNT OM TOMTEN

Taxeringskod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde: 4 490 000 kr

Tomtarea: 802 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut: Last: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 0160-2020/43.1

Del av Lahäll 14:20 (avstyckning pågår)

Visa fullständig beskrivning
Reg. Fastighetsmäklare
Linda Bremberg
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Gränsvägen 6