Klingsta

Långbackavägen 18

6 RUM  

10 995 000 kr  

120 kvm + 64 kvm 

SÅLD

Slutpris: 11 250 000 kr

Klassisk familjevilla i två etagevåningar

Klassisk 40-talsvilla i två etagevåningar inbäddad i en insynsskyddad och barnvänlig hörntomt i natursköna Danderyd, Klingsta. Familjevillan karaktäriseras av charmiga originaldetaljer och moderna inslag. Man har bevarat vackra originaldetaljer så som fiskbensparkett och inmurad öppen spis men även låtit utföra gedigna renoveringar i form av installation av bergvärme, smakfullt kök och byte av fönster till energiglas. Med en detaljplan som medger en generös byggrätt har man möjlighet att bygga ut huset. För mer info, se bifogat dokument om detaljplan. Fastigheten är belägen i närheten till goda kommunikationer, barnomsorg och skolor för alla åldrar. På endast några minuters promenadavstånd finns Mörby Centrum, Stockholms Golfklubb, Danderyds sjukhus och Kvarparksbadet.

På första plan välkomnas man av en inbjudande och rymlig entré med goda förvaring- och avhängningsmöjligheter i form av platsbyggda garderober med skjutdörrar. Vidare in möts man av det ljusa och luftiga vardagsrummet med fönster i flera vinklar, fiskbensparkett och inmurad öppen spis. I öppen planlösning med vardagsrummet finner man villans matsal och kök med direkt utgång till den generösa uteplatsen som vetter mot söder. Påkostat kök med bänkskiva av marmor, rostfria vitvaror, vinkyl och gott om arbetsyta. På entréplan finns även ett badrum med dusch, wc och golvvärme.

En halv trappa ner möts man av ett allrum som binder samman våningsplanets sovrum varav ett master bedroom med platsbyggda garderober och ensuite inredd med badkar, wc och handdukstork. Även från detta våningsplan tar man sig till ut till en insynsskyddad och generös uteplats i söderläge. Ytterligare en halv trappa ner finner man villans källare med flera förvaringsutrymmen, ett väl tilltaget rum att använda som sovrum eller allrum, pannrum med groventré samt tvättstuga.

Villan är placerad på en hörntomt i soligt läge med mycket växtlighet och omges av en vacker hagtornshäck. På tomten finns flertalet uteplatser i olika väderstreck, stenlagd uppfart med plats för flera bilar, samt en separat gäststuga som även kan användas som tonårsrum eller kontor.

Fastigheten är optimalt belägen i attraktiva Danderyd Klingsta och på promenadavstånd ligger Mörby Centrum som erbjuder shopping, matbutiker, restauranger, busscentral och tunnelbana som tar dig enkelt vidare till Stockholms innerstad. Alldeles i närheten finner man även Stockholms golfklubb med fantastisk golf och en populär restaurang, Kvarnparksbadet med en stor sportanläggning för fotboll och ishockey samt tennisbanor, paddeltennisbanor och squashbanor. För den som uppskattar fina promenadstråk finns Edsvikens vatten i närområdet med småbåtshamn och badplats. Flertalet förskolor, skolor och gymnasium finns i området och med kort bilfärd tar man sig bland annat till attraktiva British International School of Stockholm, Danderyds Gymnasium och Victor Rydberg-skolan.

Varmt välkommen!

FAKTA

Utgångspris: 10 995 000 kr
Slutpris: 11 250 000 kr
Adress: Långbackavägen 18
Antal rum: 6 rum sovrum
Boarea: 120 kvm + 64 kvm (biarea)
Tomtarea: 1134 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 6

Antal sovrum:

Boarea + Biarea: 120

  + 64 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Gläntan 5

Byggnadstyp: 1-plansvilla med källare

Byggnadsår: 1940  

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat fre 11 september 2020.  

Energiklass F

Byggnadssätt:

Grundläggning: Källare och betongplatta

Stomme: Betong/lättbetong/trä

Fasad: Puts

Fönster: Energiglas och 2-glas kopplade

Tak: Betongpannor

Renoveringar

Renoveringar:
2018- byttes köket. Vägg togs bort. Bärande konstruktion förstärktes.
2018- dränerades delar av grunden, ej entresidan. Isodrän och nya dräneringsrör.
2016- putsades delar av fasaden, hela fasaden målade.
2015- byttes samtliga fönster till energiglas förutom i badrummet på suterrängplanet.
1999- ca renoverades badrum/wc på entreplan av tidigare ägare.
1999- ca renoverades dusch/wc i tillbyggnaden av tidigare ägare.
Slutet av 90-talet- byttes yttertaket av tidigare ägare.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 38 599 kr/år

Driftskostnad varav

El: 25 000 kr

V/A: 7 054 kr

Renhållning: 2 545 kr

Försäkring: 4 000 kr

Kommentar: I elkostnaden ingår kostnad för uppvärmning

Beräknat på 2 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 7 702 000 kr

Tomtarea: 1134 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Servitut: Avtalsservitut Villa

Visa fullständig beskrivning
Registrerad fastighetsmäklare
Elin Gyltefors
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg
Källarvåning
Källarvåning

INTRESSEANMÄLAN:

Långbackavägen 18