Djursholm

Midgårdsvägen 6

16 495 000 kr  

Förverkliga husdrömmarna på ett av Djursholms mest exklusiva lägen!

Unikt tillfälle att förvärva en tomtfastighet på ett av Djursholms mest exklusiva lägen. Med gångavstånd till Djursholms torg och Samsöviken med båthamn och promenadstråk ska en ny fastighet bildas genom avstyckning. Invid fastigheten finns ett välbevarat parkområde och i planområdets närmaste omgivningar finns villabebyggelse av varierande utformning och karaktär. Djursholm betraktas som ett exklusivt bostadsområde och är känt för dess riksintressanta kulturmiljöer. Ett sällsynt tillfälle att förverkliga husdrömmar på en av de sista obebyggda tomterna i anrika Djursholm.

Fastigheten är belägen med gångavstånd till Djursholms torg som består av restauranger, matbutiker och andra serviceenheter. I närområdet finns bebyggelser av högt historiskt värde, flertalet populära skolor och enastående barnomsorg. Närheten till Altorpsskogen ger utmärkta förutsättningar för aktiviteter såsom promenader, joggingturer, mountainbike och ridning. Här bor man även i närheten till Germaniavikens badplats, Sveaviken som är en av flera vackra bukter längst Strandvägen samt Djursholms golfklubb.

Aktuell detaljplan medger en generös byggrätt om 1/8 av tomtarealen för huvudbyggnaden. Huvudbyggnaden får uppföras i två plan med en maximal höjd om 7 meter och får ej placeras närmare än 6 meter från angränsad tomtgräns och gata. Uthusbyggnad (exempelvis garage, förråd eller carport) får uppföras till högst 40 kvm med en maximal höjd om 2,7 meter. Nybyggda bostäder är befriade från kommunal fastighetsavgift i 15 år. I bifogad dokumentation finns karta över tänkt avstyckning, stadsplanebestämmelser samt plankarta.

Ansökan om avstyckning sker efter genomförd försäljning. En normal handläggningstid hos Lantmäteriet är cirka 10 månader. Handläggningstiden räknas från att den formella ansökan inkommit till Lantmäteriet. Kostnad för ny servis för vatten- och spillvatten tillkommer.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att kontakta ansvarig mäklare för att boka visning. Fastigheten får ej beträdas utan mäklarens närvaro.

FAKTA

Utgångspris: 16 495 000 kr
Adress: Midgårdsvägen 6
Antal rum: sovrum
Tomtarea: 1500 kvm
BYGGNAD
ALLMÄNT OM TOMTEN

Taxeringskod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde: 9 800 000 kr

Tomtarea: 1500 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut: Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-44/4195.1

Fastighetsbeteckning: Del av Skedbladner 9

Visa fullständig beskrivning

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Reg. Fastighetsmäklare
Linda Bremberg
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Midgårdsvägen 6