Stocksund

Johan Banérs väg 48

11 RUM  

27 000 000 kr  

275 kvm + 166 kvm 

SÅLD

Slutpris: 30 000 000 kr

Arkitektritat hem med milsvid vy över Skärviken

Utsikten mot Skärviken, Lilla Värtan och Lidingö från den arkitektritade familjevillan är bländande och svårslagen. Den karaktärsfulla villan disponerar 11 rum om totalt 441 kvm i olika etagevåningar. År 2004 lät man genomföra en total ombyggnation som idag genomsyrar en genomtänkt arkitektonisk utformning. Generösa sällskapsytor, 5-6 sovrum, gedigna materialval, perfekt placerade altaner mot vattenutsikten och stora fönsterpartier som ger ett enastående ljusinsläpp är några få av villans många attribut. Husets källarvåning består av inomhuspool, relaxavdelning, dubbelgarage och påkostad vinkällare. Fastigheten är högt placerad med insynsskyddad och barnvänlig trädgårdstomt med fruktträd. Ett sällsynt tillfälle att förvärva en fastighet på ett av Stocksunds mest attraktiva lägen.

På första plan möts man av en inbjudande hall som leder till den stora öppna planlösningen i köket med dess köksö och väl tilltagen matplats intill de stora fönsterpartierna i flera väderstreck. I anslutning till matsalen finns husets förnämsta altan med den magnifika vyn, placerad i ett sydost läge. Arkitekten har med den centralt placerade innertrappan givit huset en magnifik karaktär med dess stomme och räcke i metall i kombination av trappsteg i trä. En halv trappa upp når man vardagsrummet med en genomgående öppen spis som ger ett levande intryck. Intill vardagsrummet finns två väldisponerade sovrum och ett badrum inrett med dusch, kommod och toalett.

Trappan upp till andra plan leder till husets master bedroom med klädkammare och direkt utgång till en väl tilltagen altan. Det stora intilliggande badrummet är inredd med bubbelbadkar, dusch, dubbelkommod och toalett. Utmärkande med övre plan är det gedigna allrummet, här möts man av ett ryggåstak med takfönster som skapar en generös takhöjd och underbar luftig känsla. Från allrummet når man husets tredje altan. Två intilliggande sovrum och förråd som skapar gott om utrymme för förvaring.

Källarvåningen består av en relaxavdelning med inomhuspool, ångbastu, dusch och gym. Den övriga ytan i källardelen stoltseras med ett gediget hantverksarbete i form av en skräddarsydd påkostad vinkällare enligt alla konstens regler, ett rymligt dubbelgarage med fjärrstyrda portar, pannrum och förrådsutrymmen.

FAKTA

Utgångspris: 27 000 000 kr
Slutpris: 30 000 000 kr
Adress: Johan Banérs väg 48
Antal rum: 11 rum varav 5-6 sovrum
Boarea: 275 kvm + 166 kvm (biarea)
Tomtarea: 1503 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 11

Antal sovrum: 5-6

Boarea + Biarea: 275

  + 166 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Tallåsen 7

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare

Byggnadsår: 1946  

Till- /ombyggt 1969, 2004

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat ons 3 februari 2021.  

Energiklass C

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta på mark

Grundmur: Betonghålsten

Stomme: Trä/hålstensbetong

Fasad: Puts

Fönster: 3-glas

Tak: Betongpannor

Renoveringar


2004 Hela huset är ombyggt och renoverat.
2004 Utanför poolrum installerades en brunn med dränkpump för att ta bort eventuellt stående vatten.
2004 Larm installerat
2011 Detektorer ändras till husdjurssäkra
2013 Ny induktionshäll i kök (Siemens)
2014 Ny diskmaskin (Miele)
2014 Ny kyl/frys med ismaskin (Liebherr)
2014 Bergvärmepump (IVT)
2015 Ny kombiugn varmluft/mikro (Miele)
2015 Ny varmluftsugn (Miele)
2016 Robotgräsklippare (Husqvarna)
2017 Ny tvättmaskin (Miele)
2018 Samtliga spotlights är bytta till LED utom i poolrum.
2019 Luft/luft pump installerades.
2019 Ny torktummlare (Miele)

Mekanisk till- och frånluft (FTX) med värmeväxlare sörjer för en bra inomhusluft. På översta våningen finns en luft/luftvärmepump som ger behaglig svalka i hela huset under varma sommardagar. Köket har en avfallskvarn, som tar hand om organiskt avfall direkt till avloppet och reducerar därmed mängden sopor väsentligt. En av frysarna i köket har en ismaskin med direkt vattenanslutning. Vattenburen golvvärme i alla rum (elektrisk golvvärme i badrum/WC) utom i källare. Larm med husdjurssäkra rörelsedetektorer. Rök och branddetektor kopplad till larmet.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 79 119 kr/år

Driftskostnad varav

El: 49 810 kr

V/A: 10 500 kr

Renhållning: 2 700 kr

Försäkring: 16 109 kr

Kommentar: I elkostnaden ingår kostnad för uppvärmning.

Beräknat på 3 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 13 000 000 kr

Tomtarea: 1503 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: FTX

Servitut: Avtalsservitut Villa

OMRÅDE

Stocksunds stadsnära läge i kombination med dess idylliska naturmiljö är unik. Intill fastigheten finns strandpromenaden på Långängsstrand som leder bort mot Djursholms torg. Stocksunds hamnkrog invid Stocksunds båthamn är en mycket populär samlingsplats under vår- och sommartid. För den golfintresserade finns populära närliggande golfbanor - Danderyds golfklubb, Stockholms golfklubb samt Djursholms golfklubb.

Det stora urvalet av barnomsorg och skolor gör Stocksund till ett väldigt eftertraktat område för många barnfamiljer. Fastigheten ligger med gångavstånd till välrenommerade Långängsskolan samt flera förskolor med olika inriktningar. Cedergrenska parken som har blivit ett av Danderyds landmärken samt Svanholmsparken med bad- och lekplats utgör en populär samlingsplats för barnfamiljer. Ett mycket barnvänligt område med direkt närhet till Stockholm City och bra kommunikationer.

Visa fullständig beskrivning
Reg. Fastighetsmäklare
Linda Bremberg
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg
Nedre plan
Nedre plan
Övre plan
Övre plan
Källarplan
Källarplan

INTRESSEANMÄLAN:

Johan Banérs väg 48