Stocksund

Ljungvägen 12

13 RUM  

25 000 000 kr  

358 kvm + 85 kvm 

SÅLD

Slutpris: 25 500 000 kr

Karaktärsfull familjevilla i hjärtat av Stocksund

I hjärtat av Stocksund, enbart 500 meter till sundet är denna kontinuerligt välrenoverade villan belägen på en välskött insyningsskyddad trädgårdstomt. I detta familje idylliska lugna och tysta kvarter har ni närhet till förskolor, skolor, t-bana, Roslagsbanan och bara ett stenkast från Stocksunds torg. Promenadavstånd till Svanholmsparken med sin långgrunda sandstrand och vackra Täcka udden där det även vinterbadas för fullt. Fastigheten har väldigt tydliga karaktärsdrag från arkitekten Sixten Magnusson även om annan arkitekt får ta åt sig äran i denna gemytliga välbevarade 50-tals fastighet. Familjevillan är ombyggd 2004 och noggrant renoverad under längre perioder. Den gedigna familjevillan disponerar 13 rum om totalt 443 kvm. Två väldisponerade plan med en bottenvåning om hela 188 kvm och övre våningsplan om 122 kvm samt en väldigt trevlig suterrängvåning med 48 kvm boyta och ytterligare 85 kvm biyta. Fastigheten har en lummig och insyningsskyddad uteplats i underbart söderläge med en stor gräsmatta även den väl skyddad från omgivningen och grannsällskapet.

Uppför den stenlagda trappan välkomnas man till den inre hallen med gott om avhängningsmöjligheter samt en gästtoalett. Vidare möts man av stora öppna sällskapsytor i klassisk fiskbensparkett, vackert inmurad öppen spis och typiska Sixten Magnusson detaljer. I det gedigna vardagsrummet möts man av behagligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier som vetter mot olika väderstreck. Den väl tilltagna ytan i vardagsrummen möjliggör möblemang och matbord för stora bjudningar. Via vackra pardörrar når man uterummet som gränsar till terrasseringen i direkt söderläge. I anslutning till vardagsrummen finner man husets matsal med vackert burspråk och stora fönsterpartier som vetter mot den lummiga trädgården. Det nyrenoverade köket (2020) når man både via matsalen och hallen, här finns det gott om avlastningsytor, golvvärme och genomgående vackert golv. Via en passage når man två gedigna sovrum med gott om förvaringsutrymmen. Husets master bedroom har egen ingång till badrummet samt en rymlig klädkammare. Det intilliggande sovrummet har tidigare varit två sovrum som i dagsläget har öppnats upp till ett stort sovrum.

En trappa upp nyttjas idag två större rum för hobby så som biljardbord och gediget allrum/tv-rum med takfönster. På båda sidor av huset finnes även här två sovrum med stora ytor och förstorade snedvinklar. Huset har genomgående en bibehållen 50-tals charm men med väldigt hög standard.

I suterrängvåningen finns egen ingång med möjligheter att avgränsa som egen lägenhet. Nedre plan består av stor tvättstuga inredd med rymlig bastu och dusch, ett större gästrum och ytterligare ett mindre sovrum med gemensamt badrum som nås från hallen. Längre in finner ni husets möjliga vinrum som kan ändras efter önskemål. Huset värms upp av en driftsnål bergvärmepump, delvis golvvärme men mestadels vattenburna radiatorer.

Infartsvägen med eldrivna grindar leder dig till väl tilltagna parkeringsytor, ett enkelgarage med laddstolpe utanför i suterrängvåningen samt en fristående carport med förråd.
Uteplatsen är stenlagd med plats för utebord med stolar, grill och en trappa ned till en lägre nivå av gräsmatta på husets södra sida. På husets östra sida som är tillgänglig från terrassdelen finns en väl tilltagen gräsmatta. Den lummiga uteplatsen har designats för insyningsskydd och en ”hemmakänsla” som skall vara lättskött. Det finns möjligheter att sätta sin personliga prägel med pool, utbyggnad av terrass i olika nivåer om så önskas.

Kontakta mäklaren för visningstid!

FAKTA

Utgångspris: 25 000 000 kr
Slutpris: 25 500 000 kr
Adress: Ljungvägen 12
Antal rum: 13 rum varav 6-7 sovrum
Boarea: 358 kvm + 85 kvm (biarea)
Tomtarea: 1255 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 13

Antal sovrum: 6-7

Boarea + Biarea: 358

  + 85 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Rönnen 10

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med sutteräng

Byggnadsår: 1953  

Ombyggt 2004

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat mån 7 juni 2021.  

Energiklass E

Byggnadssätt:

Grundmur: Betonghålsten

Stomme: Blå lättbetong

Fasad: Puts på lättbetong

Fönster: 2-glas

Bjälklag: Betong

Tak: Taktegel

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 76 313 kr/år

Driftskostnad varav

El: 40 077 kr

V/A: 10 498 kr

Sotning: 758 kr

Renhållning: 1 943 kr

Försäkring: 23 037 kr

Beräknat på 3 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 12 000 000 kr

Tomtarea: 1255 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Servitut: Avtalsservitut Ledning

Visa fullständig beskrivning
Reg. Fastighetsmäklare
Linda Bremberg
Ägare/försäljningschef
Eric Bremberg
Suterrängplan
Suterrängplan
Entréplan
Entréplan
Alternativ planlösning entréplan
Alternativ planlösning entréplan
Övre plan
Övre plan

INTRESSEANMÄLAN:

Ljungvägen 12