Djursholm/Svalnäs

Burevägen 27

16 RUM  

650 kvm + 135 kvm 

Högt belägen kulturhistorisk sekelskiftesfastighet i det innersta av det anrika Djursholm

Denna prestigefulla fastighet om hela 650 kvm boyta i hjärtat av Djursholm är grundligt och väldigt generöst renoverad. Alla materialval och renoveringar är utförda i absolut högsta klass och har ett säkerhetssystem á la Fortnox. Alla rum i hela fastigheten har sin röda tråd, genomgående takhöjd typiskt för sekelskifte, öppna rumsfördelningar och exklusiva materialval. De större fönsterpartierna med balkongdörrar vätter mot sydvästliga sidan mot poolområdet och poolhuset. Fastigheten döljer sin charm vid entrén och den privata oasen som skapats vid fastigheten mot poolen och poolhuset är fenomenal och helt privat. De olika planen har sina egna användningsområden. Entréplanet består av stora öppna ytor i vardagsrum, matsal, kök, uterum, balkong med direktaccess till poolområdet. Den underbara breda trappan leder till det privata sovplanet med säkerhetsdraperier i metall. Här når du ett mindre rum med kontor och egen stor balkong, enormt masterbedroom med tillhörande dressingroom med egen balkong och badrum, ytterligare ett stort sovrum med walk-in closet och tillhörande badrum. Högsta plan består av två stora parallella identiska sovrum i underbara takkupor, gemensamt badrum och ett eget sällskapsrum. Från entréplanet en trappa ned kommer vi till det inredda suterrängplanet med vinkällare, gästtoalett, gym, sauna med egen dusch, stort omklädningsrum, två gästrum med separata badrum och som generellt i huset med stora förvaringsytor. Från detta plan finns en egen trädgårdsentré och planet är planerat för att personal skall inkvarteras eller för besök från gäster även vid längre vistelser. En trappa ned kommer vi ned till det stora dubbelgaraget inrett som boyta med värme, vatten och egen entré.

Hugin 5 uppfördes år 1907 efter ritningar signerade arkitekten August Victor Fagerström. Fastigheten har en tydlig prägel av jugendtidens stilideal, med varierande fasader och fönsterformer, en imponerande naturstensockel, brant tidsenligt tak med utspringande delar samt skulpterade träräcken. Detaljer i nybyggnadsritningarna utfördes aldrig, den annorlunda fönsterspröjs som arkitekten föreslog i ovanvåningens fönster genomfördes inte, utan alla fönster fick likartad spröjs i fönstrens överdel. Ej heller fönstren i östra fasadens bottenvåning blev enligt ritning.

Trots en del förändringar genom åren har byggnaden kvar sin ursprungliga karaktär och ett betydande kulturhistoriskt värde. Fastigheten uppges i "Kulturmiljöhandbok för Danderyds kommun" ingå i bevarandeområde B 17, ett av de områden i "trädgårdsstaden" Djursholm som utgör Riksintresseområden. Den är som enskild byggnad särskilt värdefull och är belägen på en traditionell trädgårdstomt. Det kultuthistoriska värdet medför att Plan- och bygglagen har ett skydd till fastigheten som innefattar att den inte får förvanskas. I exteriören är den oregelbundna planformen, fasadens utformning med puts och panel och de varierande fönsterformerna viktiga element i byggnadens karaktär. Taket har olikformade fall och takkupor, snickeridetaljer som konsoler och räcken kompletterar stilen. Invändigt finns bl.a öppna rumssamband som skapar påfallande ljus interiör, kassettak med speciell form, både ursprungligt och från tillbyggnaden år 2000, formgivna snickeridetaljer och parkettgolv från byggnadstiden.

Fastigheten har byggts till och renoverats grundligt och blev färdigställd år 2021. De större korrigeringar som genomförts är omfattande och den nya boytan är nu över 650 kvm. De klassiska utmärkande egenskaperna kring sekelskiftet är behållt i det yttersta och förädlat. Det kulturhistoriska värdet kräver att fastigheten behåller det karaktäristiska uttrycket och i samband med de ideér som sattes till verk har en välrenommerad arkitekt anlitas för att detta skulle vara möjligt.

ENTRÈPLAN

HALL
Från det att du parkerar bilen i garaget eller utanför, går du antingen upp en trappa invändigt till källaren eller upp runt huset till husets två entrédörrar. I hallen slås man av den magnifika takhöjden och de underbara detaljerna som är bibehållna i fastigheten, upplevelsen är att kliva in i ett tidigt 1900-tal med handpåläggning av de absolut bästa konstruktörer och byggare i modern tid. Förvaring finns och blir över högt som lågt, undangömda förvaringar i skåp som stilrent helt döljs av arkitekturen.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet är placerat med dubbeldörrar från vägg till vägg med öppen spis, från köket på västra sidan till östra sidan av fastigheten. Denna ombyggnation skapar fri sikt genom hela huset vilket skapar en oerhörd rymt och magnifika ytor. Fönsterpartierna längs södra sidan av huset ger en bra överblick av poolområdet och den grönskande naturen som vackert pryder fastigheten.

SÄLLSKAPSRUM
Mellan vardagsrummet och köket finner du trevligt inredda platsbyggda bokhyllor och nyttjas som loungedel eller en sällskapsyta för hela familjen eller fördrinkar vid besök.

MATSAL
Stor matsal med rikligt ljusinsläpp som är placerat i hjärtat av samtliga social ytor och med närheten till köket. Idag har rummet ett större bord med stolar för upp till 14 personer.

KÖK
Det platsbyggda köket med sina moderna finesser, påkostade produktval och härliga färgval skapar en karaktär utöver det vanliga. Köksön ger stora avlastningsmöjligheter och förvaringen i köket kan likna ett storkök för en restaurang. Den dubbla AGA-spisen som är platsbyggd och ger värme som hjärtat i fastigheten i kombination med den öppna spisen. I anslutning direkt i köket finner ni ett stort skafferi som ger utmärkt förvaring. På södra sidan av köket når ni orangeriet som med underbart ljusinsläpp byggt i burspråk med de karaktäristiska spröjsade fönsterpartierna.

ORANGERIET
Även i detta underbara rum med ljusinsläpp från poolområdet består av öppen spis och är anslutet till en stor terrass som från dagen till kvällen har sol. Detta rum är som ljusterapi från de spröjsade fönsterburspråk som klär hela rummet med ljus till kvällen.

ANDRA PLAN
En pampig trappa leder dig till andra plan med handledare i stilren Djursholmsanda och en matta som följer alla trappsteg, de guldiga detaljerna i matttrappfästena ger ett kvalitativt intryck. Väl uppe på andra plan möts man i en hall som idag används som ett kontor med öppen spis. Detta plan är helt tillägnat för sovdel med stort ett sovrum med walk-in-closet med eget badrum, det masterbedroom med dressingroom är något i sin helt egna klass med egen balkong. Innan läggdags skapas säkerhet i detta våningsplan genom att dra ned de elektriska skyddsjalusierna i aluminium från trappan. Det skapar en extra säkerhet för detta våningsplan även om hela fastigheten har ett alarmsystem signerat Fortnox.

MASTER BEDROOM
Detta "master piece" till sovrum är med sina höga dörrpartier och fönster, högt till tak och takstuckaturer som hämtat ur en klassisk film. Storleken på rummet är iögonfallande och mer häpnande är "dressingroom" som upplevs som en egen lounge avdelning i sovrummets förlängning. Längre in möts du av det magnifika badrummet med grön- och vit marmor och ett elegant ett badkar exporterat från England. Naturligtvis finns även en duschhörna, eleganta detaljer och som i övrigt i huset - alltför påkostade materialval.

SOVRUM
Stort sovrum med egen walk-in-closet och eget badrum. Fönsterna vätter mot tre olika håll vilket ger ett magnifikt ljusinsläpp. Detta sovrum är placerat på gaveln i fastigheten.

ÖVRE PLAN
Denna tillbyggnad är helt fenomenal och skapar ytor som två stora sovrum, sällskapsrum, förvaring, badrum och generationsboende. Idag bor det tonåringar på detta plan som helt ostört lever på detta plan utan att störa eller bli störda av fastighetens andra våningar. Detta plan har även en liten vattenutsikt med sin höga nockhöjd som verkligen är påfallande, självfallet är säkerheten även här genomtänkt med gömda brandstegar.

SUTERRÄNGPLAN
Från entreplanet en trappa ned kommer man ner till källarplanet som även detta består av boendestandard med fantastik ventilation och golvvärme och rum som vinkällare, gym med dold klädförvaring och vapenskåp, bastu med dusch, stor tvättstuga, stort omklädningsrum, gästtoalett, två gästrum med egna badrum och diverse undangömda fördelar. Detta plan har "direkt access" till poolområdet och med dusch, bastu och relaxavdelning så skapar detta förutsättningar för att trivas hela året. Idag används detta plan för gäster, ungdomar och festtillfällen.

GARAGE
Sista trappan ned leder dig till garaget som numera är insprängt under källaren. I garaget finns vask, elladdning, hög takhöjd och diverse nyttigheter. Garaget känns även detta som boendestandard och det känns som att köra in i ett vardagsrum. I garaget finns även egen entré som nyttjas flitigt som är insprängt under suterräng planet.

POOLHUSET
Precis utanför poolen har ni tillgång till detta underbara extra hus med platsbyggd köksbänk, skåpförvaring, kyl, diskmaskin samt utedusch. Huset är skräddarsytt för att möjliggöra fester och gemytligheter kring poolområdet utan att ens behöva gå in i fastigheten.

FAKTA

Adress: Burevägen 27
Antal rum: 16 rum varav 10 sovrum-16
Boarea: 650 kvm + 135 kvm (biarea)
Tomtarea: 2533 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 16

Antal sovrum: 10-16

Boarea + Biarea: 650

  + 135 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Hugin 5

Byggnadsår: 1909  

Ombyggt år 2001 och år 2019

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat sön 19 november 2017.  

Energiklass E

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta

Grundmur: Betong

Stomme: Betong

Fasad: Puts/trä

Fönster: 2-glas/3-glas

Bjälklag: Betong

Tak: Betongpannor

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 17 600 000 kr

Tomtarea: 2533 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut: Avtalsservitut Transformatorstation

Avtalsservitut Villa

Last: Avtalsservitut: Transformatorstation, 01-IM4-33/1820.1

Last: Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-06/325B.1

Stäng fullständig beskrivning

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner | Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Burevägen 27

Vill du få tillgång till våra fastigheter underhand?

Vi har specialiserat oss på att förmedla fastigheter underhand i Stockholm, helt utanför den publika marknaden.