Djursholm

Stockholmsvägen 107

10 RUM  

26 000 000 kr  

263 kvm + 128 kvm 

BUDGIVNING PÅGÅR

Klassisk stor Djursholmsvilla med stor potential i högt läge

Klassisk Djursholmsvilla med hela 263 kvm boyta och ytterligare 128 kvm biyta, fastigheten är byggd år 1915 med tillbyggd del år 1934. Fastighetens placering i högt soligt läge med trevlig utsikt och med närheten till Sveaviken och dess tillhörigheter ger stor investerings potential för eventuell ombyggnad och renovering.

Entréplan är planerade med tre sällskapsrum med möjlighet att öppna upp till en modernare planlösning. Disponeras idag med gästrum med eget badrum, kök med uteplats under tak. Övre plan har 4 sovrum, 2 badrum samt utgång till stor altan i söder- och västerläge med härlig utsikt. Sutterängplan med tvättstuga, gym, matkällare och kontor samt en separat lägenhet om ca 50 kvm som är optimalt för generationsboende eller för tillhörande uthyrning av fastigheten. Den separata lägenhetsdelen renoverades år 2017, denna del är även denna möjlig att modernisera genom att bygga ihop och öppna upp. Stort garage med plats för 3-4 bilar samt gott om plats för förvaring.

På entréplanet återfinns många generösa sällskapsytor, gästrum med eget badrum, kök med altan och stor hall. Hallen har bra utrymme för avhängning av ytterkläder och skor samt en vacker tidstypisk fungerande kakelugn. Det stora sällskapsrummet med tillhörande uterum har direkt access till trädgården, matsal för de stora sällskapen med vackert burspråk, anslutande TV-rum/arbetsrum samt ett gästrum med eget badrum med dusch. Fullutrustat kök med stilenliga vita luckor samt vitrinskåp, bra arbetsytor och gott om förvaring samt matplats för ca 6-8 personer. Köket har utgång till en altan under tak om ca 11 kvm. Planet erbjuder många fina välbevarade originaldetaljer som spröjsade fönster, vackra spegeldörrar samt genomgående ekparkettgolv delvis med fiskben. I hallen finns både originaltrappa upp mot övre planet samt trappan ner till sutterängplan.

Tidsklassisk furutrappa leder upp till en mindre öppen hall i husets övre plan med utgång till underbar altan om ca 30 kvm i söder- och västerläge, med sol större delen av dagen och kvällen. På det övre planet finns i dagsläget tre normalstora sovrum med bra förvaring, helkaklat badrum med dusch samt ett mycket generöst master bedroom med två walk-in-closets samt eget badrum. Många fina originaldetaljer samt fina golv, delvis stavparkett och målade eller tapetserade väggar.

Källarvåningen i sutteräng nås både via invändiga trappan från hallen i entréplanet samt utifrån via både entrén i den separata lägenheten och garaget. Undervåningen är ombyggd och erbjuder i dagsläget en separat lägenhet om ca 50 kvm, tvättstuga, kontor, hemmagym, stort garage med plats för 3-4 bilar, gott om förvaring, förråd, pannrum och mat/vinkällare. Lägenheten kan enkelt integreras med resten av våningsplanet och ger möjlighet att ha separat kontor eller för uthyrning. Lägenheten renoverades 2017 och disponerar två rum, kök med stor matplats samt badrum med tvättmaskin, separat wc och förråd.

Välskött stor uppvuxen trädgårdstomt om 2000 kvm med gräsmatta, äppel- och plommonträd, fiskdamm, lusthus, lekstuga, gungställning, linbana, rutschkana, studsmatta och sandlåda samt stor asfalterad parkering. Tomtens storlek ger möjlighet att anlägga pool i ostört soligt läge och detaljplanen erbjuder även stora möjligheter att förstora huvudbyggnaden och även tillföra komplementsbyggnader.

Närhet till Djursholms Torg samt till Mörby med stort utbud av mataffärer, restauranger och butiker. Närhet även till skolor samt till grönområden och Sveaviken. Kommunikationer med buss från Mörby Station och Danderyds Sjukhus, tunnelbana mot Stockholm går från Danderyds Sjukhus samt Roslagsbanan från Mörby och Ösby som sedan tar 7 min in till Östra station.

FAKTA

Utgångspris: 26 000 000 kr
Adress: Stockholmsvägen 107
Antal rum: 10 rum varav 6 sovrum
Boarea: 263 kvm + 128 kvm (biarea)
Tomtarea: 2000 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 10

Antal sovrum: 6

Boarea + Biarea: 263

  + 128 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Sleipner 14

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare

Byggnadsår: 1915  

Uppvärmning: Bergvärme

Energideklaration: Utfärdat tis 22 oktober 2019.  

Energiklass D

Byggnadssätt:

Grundläggning: Betongplatta

Grundmur: Betong

Stomme: Trä

Fasad: Trä

Fönster: 2-glas

Bjälklag: Trä

Tak: Plåt

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 59 100 kr/år

Driftskostnad varav

El: 32 064 kr

V/A: 10 020 kr

Renhållning: 1 920 kr

Försäkring: 15 096 kr

Beräknat på 2 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 12 228 000 kr

Tomtarea: 2000 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

DOKUMENT
Visa fullständig beskrivning

HÖGSTA BUD

  • 22 000 000 kr
  • Budgivare 1: 22 000 000 kr, mån 25 april, 17:00
Visa budhistorik

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner|Founder|Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Stockholmsvägen 107