Edsviken

Vikingavägen 28

8 RUM  

19 500 000 kr  

247 kvm + 126 kvm 

BUDGIVNING PÅGÅR

Högt belägen privat insyningsskyddad renoverad fastighet med pool i Edsviken

En generös villa i suterrängplan med stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus. På baksidan av huset ligger en helt insyningsskyddad tomt som upplevs som en egen oas med betonggjuten pool, stor gräsmatta, terassdäck och en underbar pergola med öppen spis. Med sol hela dagen har tomten har ett ypperligt läge i trevliga Edsviken. Den grönskande naturen kring fastigheten skapar otroliga mervärden. Fastigheten är grundligt och kontinuerligt renoverad samt har charmiga detaljer med karaktäristiska tydliga drag. De stora fönsterpartierna skapar en utomhuskänsla även inomhus. Fastigheten har hela 74 solpaneler placerade på båda sidor av taket som ger en årsproduktion om ca 21 000 kWh.

ENTRÈPLAN
Detta plan består av tre sovrum, vardagsrum, kök, badrum, toalett och balkong med trappa ner till poolen, gräsmattan, terassdäcket, pergolan och den privata tomten. De öppna generösa ytorna från hallen in till vardagsrummet och köket med de stora fönsterpartierna ger en ”utomhus känsla”. De karaktäristiska detaljerna som fiskbensparkett i balans med lyxiga tapeter och att kunna nå alla rum från vardagsrummet skapar liv.

HALL, KONTOR OCH SOVRUM
Intill entrén finner ni en gästtoalett, ett sovrum och ett mindre kontor/sovrum med en garderobsvägg.

VARDAGSRUM
Ett par steg in i hallen öppnas ytorna upp till vardagsrummet med sina stora fönsterpartier, fiskbensparkett och det unika blomsterrummet som ger en känsla av ett rum i rummet. Rummet har stora generösa ytor och de stora fönsterpartierna ger en utsikt över den grönskande och trevliga naturen precis utanför. Utsikten över trädtoppar, helt ostört av grannar eller andra hus skapar lugn. Från vardagsrummet har man kontakt med en trevlig liten balkong som leder ned till poolområdet, pergolan och terrassdäcket. I Vardagsrummet är även luft/luft värme installerad för både värme och kyla, detta aggregat tar hand om hela våningsplanets värme och kylbehov, men det finns även element som komplement

KÖK
Köket angränsar till vardagsrummet genom matsalen som blir en del av vardagsrummet. Ett stort påkostat kök med hög nivå av materialval, stor spis med två ugnar, kyl, frys och väldigt generös förvaring. De mörka inslagen i köket ger underbar kontrast till den ljusa fiskbensparketten. Den angränsande stora matsalen ger möjlighet till långbord om tillfället efterfrågas.

SOVRUM 3
Sovrum med stavparkett och ett hörnparti av stora trevliga fönster ger rymd även i detta rum och här finns plats för en större dubbelsäng med tillhörande möbler.

BADRUM
Badrummet har en dubbelkommod med stor väggspegel och en större inglasad dusch. Ett stilrent mörkare klinkersgolv med golvvärme. Väggarna har stora ljusa kakelskivor.

ÖVRE PLAN - MASTER BEDROOM
En trappa upp från vardagsrummet finner ni master bedroom, walk- in closet och en rymlig balkong med stora skjutdörrar i glas mot nordost. I trappan med glasräcke möts man även här av de stora ljusinsläppen från fönsterpartierna mot tomten. I detta sovrum finns såväl golvvärme som luft/luftvärme installerad för värme och kyla.

NEDRE PLAN
Här finns ett stort sällskapsrum med stort ljusinsläpp samt , SPA och relaxavdelning med stort hörnbadkar, bastu, toalett, dusch med en egen loungeavdelning och ett sovrum/tonårsrum. Fördelen med detta plan är att det är avgränsat mot entréplanet och tillgången till poolen i samma plan är utmärkt. Utöver dessa ytor finns en vinkällare precis intill trappan. Hela nedre plan har ett trevligt ekgolv i något mörkare nyans än entréplanet.

SÄLLSKAPSRUM
Denna yta används som en TV-rum/sällskapsdel och med tanke på att den angränsar till poolen och SPA avdelningen så är den ypperlig för ändamålet. Denna yta är fantastisk för äldre som yngre barn. I rummet finns även en nyinstallerad braskamin.

SOVRUM 5
Detta stora rum används idag som kontor/”gamingrum” och har en trevlig ljusblå heltäckningsmatta.

RELAXAVDELNINGEN
I denna del finner ni bastu, hörnbadkar, toalett, dusch och loungeavdelning med plats för fåtöljer och bord.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till relaxavdelningen ligger tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, bra avlastningsutrymmen samt garderober.

GARAGE
Stort isolerat dubbelgarage med två laddstolpar samt vatten och el indraget. Utanför garaget kring tomten erbjuds rymlig plats för att parkera flera bilar. Det finns dessutom en egen infart hela vägen ner till husets baksida vid poolområdet med ytterligare plats för uppställning av flertalet bilar.

SKYDDSRUM
Som en extra del av fastigheten under garaget så är ett skyddsrum placerat efter alla regelverk. Förvaringen i detta rum är oslagbar, vilket möjliggör att ställa in det mesta man eventuellt inte önskar ha i fastighetens andra förrådsrum. Detta innebär också att garaget utan problem kan användas som garage.

OMRÅDET
Edsviken har ett bra läge med grönskande natur, närhet till vattnen, badplatser, tennisbanor och mängder med promenadstråk. Området är väldigt eftertraktat och har allt man kan önska sig, närheten till stan, restauranger, barer, skolor, parker och natur. Vi ser en fortsatt positiv prisutveckling i området och detta mikroområde som många andra populära områden i Stockholm håller sig stabilt i värde.


RENOVERINGAR mellan år 1999-2022

År 2000
Bastu och jaccuci i källaren

År 2006/07
Tillbyggnad av sovrum ovanpå garaget

År 2009
Badrum – nytt kakel och nya badrumsmöbler

År 2011
Hall/vardagsrum – borttagande av mellanväggar, nytt parkettgolv i hallen. Klinkers med golvvärme i entrén och gästtoalett samt renovering gästtoaletten. Nya fönster i kök och vardagsrum
Nya luftvärmepumpar (3 st)

År 2013
”Bryggan” med badtunna

År 2014
Ny spis Ilve och ny fläkt
Nya fönster i ”blomsterrummet”

År 2015
Ny stenläggning runt poolen

År 2019
Nytt kök, ny diskmaskin, kyl och frys samt nytt parkettgolv i köket

År 2020
Installation av två elbilsladdare i garaget

År 2021
Ny garagedörr (elektrisk dubbelport)
Installation av ny luftvärmeväxlare (FTX) på vinden
Nytt tak (ny takpapp + takpannor) samt montering av solceller
Ny tvättmaskin och torktumlare

År 2022
Gillestuga, nytt golv och nytt innetak samt ny braskamin

Övrigt:
- Solceller som under första året producerat 21,6 MWh
- Fiber in i huset (friköpt)

FAKTA

Utgångspris: 19 500 000 kr
Adress: Vikingavägen 28
Antal rum: 8 rum varav 5-8 sovrum
Boarea: 247 kvm + 126 kvm (biarea)
Tomtarea: 1979 kvm
INTERIÖR

Antal rum: 8

Antal sovrum: 5-8

Boarea + Biarea: 247

  + 126 kvm

BYGGNAD

Fastighetsbeteckning: Tornfalken 8

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterräng

Byggnadsår: 1946  

Ombyggt 1957

Uppvärmning: Luft/luftvärmepump och direktverkande el

Energideklaration: Utfärdat fre 1 april 2022.  

Energiklass E

Byggnadssätt:

Grundläggning: Suterräng

Stomme: Lättbetong

Fasad: Fasadsten

Fönster: 3-glas

Bjälklag: Betong

Tak: Betongpannor

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad: 49 000 kr/år

Driftskostnad varav

El: 33 000 kr

V/A: 4 000 kr

Renhållning: 2 000 kr

Försäkring: 10 000 kr

Kommentar: Elförbrukningen inkluderar ladding av två elbilar samt uppvärmning av pool (luft/vatten pump)

Beräknat på 4 personer i hushållet

Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde: 7 821 000 kr

Tomtarea: 1979 kvm

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Mekanisk, FTX

Servitut: Avtalsservitut Villa

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0163-F4279.1

DOKUMENT
Visa fullständig beskrivning

Budgivning pågår

VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Owner|Founder|Reg. Real Estate Agent
Eric Bremberg

INTRESSEANMÄLAN:

Vikingavägen 28